Preturile afisate sunt cu 5% TVA inclusiv, valabile pt persoane fizice si institutii publice; pentru persoane juridice comenzile se vor actualiza cu TVA 19% .

Garantia produselor vandute pe www.curentgratis.eu


Produsele vandute pe www.curentgratis.eu respecta declaratiile de conformitate Nr.1-5 /2000(H.G.168/1997) si li se acorda garantie conform cu: O.G. nr. 21/1992, O.G. 34/2014, si OUG. nr.140/2021

Conditii de acordare a garantiei:

Service-ul in perioada de garantie este asigurat de către Ciupercaria SRL, Aghiresu Fabrici, 332, Cluj.

1.Termenul de garantie incepe cu data vanzarii echipamentului (produsului). Punerea în functiune a produselor furnizate necesita personal calificat sau firme autorizate si/sau agreate de catre Ciupercaria SRL. Prezentul document atesta ca produsul achizitionat beneficiaza de garantie si service in conditiile respectarii regulilor de instalare, utilizare, manipulare si transport prevazute in manualul produsului și indicatiilor primite de la Ciupercaria SRL. Fabricantul garanteaza componentele utilizate in construcția produselor sale, impotriva defectelor de fabricatie si material pe perioada garantiei, cu incepere de la data cumpararii. In timpul perioadei de garantie producatorul isi rezerva dreptul de a repara sau inlocui părțile componente ce sunt identificate ca fiind defecte.

2.Garantia acopera numai acele defecte care apar in exploatarea corespunzatoare a produselor si nu se aplica si pentru:

-Instalarea produselor de către personal neautorizat;

-Interventii asupra produsului de catre personal neautorizat;

-Neglijenta in exploatare, conditii de instalare improprii, utilizare incorecta sau improprie in contradictie cu instructiunile manualului;

-Nerespectarea de catre cumparator a conditiilor de alimentare cu energie electrica, mediu, manipulare, transport, depozitare, instalare, punere in functiune, exploatare si intretinere conform cu instrucțiunile manualului utilizatorului.

-Defectiunile aparute si datorate cablurilor de legatura necorespunzatoare si datorate lipsei impamantarii;

-Inversarea polaritatii la conectare a echipamentelor pe borna pozitiva si negativa;

-Exploatarea echipamentelor cu tensiuni necorespunzatoare, nestabilizate, mai mari decat tensiunile de functionare admise de echipament;

-Cuplarea firului de NUL al invertorului la pamantare;

-Inductii electro-magnetice cauzate de fulgere, traznete, reteaua publica de energie sau orice alta sursa ce intra in contact cu echipamentul;

-Instalarea controlerelor, invertoarelor, panourilor fotovolatice, bateriilor, fara protectii adecvate, duce la pierderea garantiei;

-Contactul echipamentelor cu lichide sau oxidanti prin condensare;

-Utilizarea echipamentelor in medii neadecvate (praf, vapori corozivi, umiditate, temperatura inalta, zone cu inductie electro-magnetica, zone neventilate, etc);

-Nerespectarea de catre cumparator a procedurilor si termenelor de intretinere prevazute de catre fabricant.

-Defectiunile pompelor solare prin utilizarea lor fara apa (mers in gol);

-Utilizarea ciclica (incarcare/descarcare) a acumulatorilor fara executarea unei incarcari periodice la capacitate maxima de 100% (recomandat a se efectua saptamanal), duce la pierderea naturala a capacitatii acumulatorului. Acest lucru se intampla la orice tip de acumulator indiferent de marca. Acelasi neajuns poate aparea si daca acumulatorul este pastrat la temperaturi foarte scazute, sau ridicate (mai mari de 25gr.C) in stare descarcata. Pierderea capacitatii acumulatorului se produce NUMAI in situatiile descrise anterior si nu va fi acoperita de garantie. De asemenea, in situatia unei metode improprii de incarcare, duce la pierderea garantiei;

-Prezentarea aparatului neinsotit de factura, contract si certificat de garantie sau cu seriile deteriorate sau necorespunzatoare duce la pierderea garantiei;

-Pierderea certificatului de garantie duce la pierderea garantiei;

3.Nu se acorda garantie pentru produsele consumabile (becuri, arestori, shunturi, sigurante, etc);

4.Produsele achizitionate si care nu sunt instalate de catre Ciupercaria SRL sau firme agreate de aceasta, beneficiaza de garantie limitata;

5.Beneficiarul accepta si intelege ca orice defectiune aparuta din nerespectarea normelor de instalare, utilizare improprie a echipamentelor sau din vina beneficiarului, nu este acoperita de garantie. Nu va fi oferita garantie pentru produsele neachitate integral.

6.Materialele consumabile si piesele de schimb cu durata de viata limitata, inclusiv manopera aferenta precum și operatiunile de intretinere nu fac obiectul garantiei.

7.Prezentarea echipamentului pentru reparatie in perioada de garantie se va face in ambalajul original împreuna cu toate subansamblurile originale aferente(cabluri, conectori, alimentatoare, acumulatori,etc).

8.Furnizorul garanteaza cumparatorului ca in cazul defectarii echipamentului in conditii normale de utilizare, pe perioada garantiei, echipamentul va fi reparat gratuit, la sediul furnizorului. Eventualele deplasari la sediul cumparatorului, sau costurile aferente expeditiilor prin service de curierat aferente transportului revin cumparatorului. Nu sunt incluse in acest articol conditiile prevazute la art.3.

9. Ciupercaria SRL nu este responsabila pentru nici o pierdere generata de functionarea malformata sau pierderi colaterale provocate de produs. De asemenea Ciupercaria SRL nu este responsabila si nu acopera garantia pentru defectiuni ale produselor generate de foc,vandalism, fluide contaminate, explozii, sabotaj si calamitati naturale.

10.Garantia se pierde in cazul deteriorarii etichetelor de identificare, serie sau deteriorarea sigiliilor produsului.

11.Orice sesizare sau reclamatie privind echipamentul aflat in garantie va fi adresat unitatii prestatoare.

12.Instalarea oricarui echipament este necesar sa fie executata cu personal calificat, sau firme autorizate de către Ciupercaria SRL, in caz contrar garantia este anulata. Pentru intrebari suplimentare referitoare la garantie, va rugam sa ne contactati direct.

13.In momentul aparitiei unei defectiuni la unul din echipamentele achizitionate, cumparatorul este obigat sa prezinte in scris si detaliat, manifestarile defectiunii si modul in care aceasta a aparut.

14. Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta lovituri, crapaturi, componente arse sau plesnite, etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in condiții neadecvate (tensiune de alimentare necorespunzatoare, manipulare incorecta, utilizarea produselor in condiții de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice), precum si produsele la a caror instalare s-au folosit incorect programele de instalare sau au fost utilizate alte drivere sau programe decat cele originale.


Conditii legislative de acordare a garantiei:

1.1. Garantia neconditionata de 14 zile permite consumatorilor returnarea banilor pentru produsele achizitionate online!

Conform Ordonantei de Guvern nr.34/2014 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta: "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului". Conform legii, operatorii economici nu sunt consumatori.

Acest lucru inseamna ca daca un client in calitate de consumator persoana fizica s-a razgandit asupra cumpararii unui produs, îl poate returna prin colet in termen de 14 zile doar in starea noua in care l-a primit fara urme de folosinta, in ambalajele originale cu toate foliile de protectie nedezlipite si toate etichetele intacte, insotit de cerere scrisa prin care doreste anularea cumpararii si solicita returnarea banilor. Dupa primirea coletului si constatarea starii de produs nou, nefolosit, vanzarea se va anula si consumatorul va primi banii inapoi in contul sau bancar intr-o perioada maxima de 14 zile conform legilor in vigoare.

Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice , etichete rupte, lovituri , ciobiri , zgarieturi , socuri , urme de folosinta excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

1.2.. Conform Art.7 din O.G. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta, cheltuielile de returnare sunt in sarcina consumatorului. Costurile de transport pentru echipamente in perioada de garantie vor fi acoperite de beneficiar.


Pentru retur produse, consultati rubrica de  Transport si retururi .


Metoda de solutionare produs defect in garantie:

Cerere scrisa pe adresa de email office@curentgratis.eu , cu detalii client, produs reclamat defect, descriere defect.

Dupa confirmarea pe email a solicitarii de retur se pregateste coletul in conditiile de retur;
Se astepta ridicarea coletului de un curier desemnat de curentgratis.eu intr-un termen de 7 zile lucratoare de la data solicitarii returului;

Atentie! Nu se trimit produsele prin metode proprii de curierat, numai daca va indrumam noi spre aceasta varianta!

In termen de 15 zile de la primirea produsului de catre noi, veti primi raspuns cu rezultatul verificarii produsului defect si variantele propuse de solutionare.

Produsul se poate repara sau inlocui, dupa caz. In ambele variante trebuie respectate conditiile de garantie.


Vânzător

CurentGratis.eu

(Ciupercaria SRL)